Att flytta som politiker

december 12, 2022 Politik

När du valt att ställa upp som kandidat för ditt parti kan det leda till att du får så många röster att du faktiskt blir invald. Du kanske har fått äran att representera folket som riksdagskandidat, men bor i nuläget på en mindre ort. Då kan du behöva flytta till Stockholm för att delta i riksdagens arbete.

Att flytta till en ny lägenhet kräver en del förarbete. Om lägenheten inte är tillräckligt städad kan du behöva flyttstädning i Stockholm, där Qleano erbjuder städtjänster med hög kvalitet och kundnöjdhet. Här kan du enkelt fylla i dina uppgifter och får sedan en snabb offert inom endast en minut. Som politiker har du mycket att tänka på och förbereda inför ditt nya ämbete, vilket underlättas av en trygg tjänst för flyttstädning i Stockholm.

Riksdagsledamot för naturens rättigheter

Riksdagspolitikern Rebecka Le Moine (MP) flyttade till Norrköping år 2020 för att bo närmare riksdagen. Hon kandiderade till riksdagen för att kunna driva de frågor hon brann för högre upp på vår politiska agenda. Vi är nu inne i det sjätte massutdöendet av arter, och Rebecka Le Moine vill se till att politiken tacklar problemet. Som medlem i Miljöpartiet har Rebecka försökt föra in en större systemkritik i partiet. Vi har nu en ekonomi som inte är hållbar på något sätt. Den går ut på att samhället ska exploatera miljö, natur och människor. För att klara Parisavtalet och bevara vår biologiska mångfald behöver vi göra saker annorlunda i grunden.

Regler kring flyttstädning

När du lämnar en hyreslägenhet behöver du flyttstäda ordentligt, annars kan du få en städfaktura av hyresvärden i efterhand. Om du behöver göra flyttstädning i Stockholm kan det vara klokt att ta in en städfirma, då det är en hel del arbete som behöver utföras. Vid flyttstädning ska alla ytor torkas av uppifrån och ner. Vitvarornas skåpsdörrar bör lämnas öppna efter rengöringen, så att de håller sig fräscha. När flyttstädningen ska utföras är det bra att lämna belysningen kvar i lägenheten, så att städfirman kan se ordentligt under arbetets gång. Flyttstädning bör påbörjas i god tid, med några dagars marginal före flytten. Detta skapar mindre stress om den kommer att bli klar i tid. För den som inte anlitar städfirma kan det vara bra att beta av de moment som är mer krävande under några månaders tid, då minimeras arbetsbördan sedan när flyttdagen kommer.

En flyttstädning brukar ta mellan sex till åtta timmar. Men det finns flera olika faktorer som påverkar tidsåtgången. Hit hör storleken på bostaden, hur många fönsterpartier den har och om den har balkong och trädgård. När flyttstädningen sker är det bra att tänka på hälsofaror och miljöaspekten. Kaustiksoda är inte bra att använda, då det kan skada rör och ytskikt, samt hantverkare och dig själv. När du ska flyttstäda är det bra att ta bilder vid inflyttningen och utflytten, då kan du visa att lägenheten lämnas i likvärdigt skick som när du flyttade in om så krävs. Om någon tar över din hyresrätt kan personen kontakta hyresvärden om den inte anser att lägenheten har städats tillräckligt. Då kan du behöva anlita en städfirma eller städa om lägenheten själv.

Politik

blanche-lite