När pengarna inte räcker till

oktober 17, 2023 Politik

Ekonomi och välfärd är en stor del av politiken. Bara det senaste åren har det pratats mycket om inflation och högre elpriser som har påverkat många. Inte minst deras ekonomi. Eftersom många har svårt att få pengarna att räcka till kändes det passande att vi i det här inlägget ger dig tips på hur du kan dryga ut kassan ytterligare i väntan på bättre tider.

Vänd dig till en pantbank

Om du har smycken och andra saker som har ett högre värde och är i behov av pengar kan du vända dig till pantbanken för att belåna de smycken du har. På deras hemsida kan du se exempel på vilka priser de har på exempelvis guld. När man belånar exempelvis smycken innebär det att man skickar in smyckena till pantbanken och får betalt för deras värde. Därefter kommer pantbanken inneha smyckena tills den dag du väljer att köpa tillbaka dem igen. Men du kan även välja att låta företaget köpa upp dina smycken och sälja dem vidare. Det är helt gratis att beställa en pantpåse. När du fått din pantpåse kommer den med instruktioner som tydligt beskriver hur du ska gå tillväga för att lägga smyckena i påsen och därefter skicka tillbaka dem till pantbanken. Den innehåller även ett förbetalt REK.

Vanligtvis kan du se värderingen på smycket eller smyckena samma dag som de har mottagit påsen och utfört en värdering. Därefter kan du själv välja om du vill acceptera erbjudandet du får eller inte. Allt sker digitalt och det är både enkelt och säkert att använda sig av tjänsten. Månadsräntan ligger på 1,49 %, vilket är betydligt lägre i jämförelse med andra liknande tjänster,

Med andra ord är en pantbank ett enkelt sätt att få in extra pengar om du är i behov av det.

blanche-lite